Workshop ‘de kleine stappen in productief (samen)werken’

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.” Een bekend gezegde waar een ieder het mee eens kan zijn. Alleen: in de praktijk blijkt het nog best lastig te zijn om écht productief samen te werken.

Ga maar eens na: in je eentje kan productief werken al een uitdaging zijn. En dan heb je nog niet eens te maken met een ander zijn agenda, belangen, verwachtingen, referentiekader en reptielenbrein!

Miscommunicatie en moeizame samenwerkingen kunnen veel energie en frustratie kosten. Hoe kun je dit nou zelf verbeteren?

In deze workshop geef ik je een inkijkje in de rol die hersenen hierin spelen. Aan de hand van een beetje theorie en vooral ook praktische voorbeelden. Door je eigen brein én het brein van de mensen met wie je samenwerkt beter te begrijpen kun je je samenwerkingen (en je eigen productiviteit) verbeteren. Ik geef je praktische tips en trucs om hier direct zelf mee aan de slag te gaan!

Met kleine stappen, want daar geloof ik in.

Ervaringen van deelnemers: 

Nghi Scholtens, Adviseur Personeels- en Organisatieontwikkeling, Veiligheidsregio Groningen:

“De workshop was heel interessant en heeft mij een verklaring gegeven over waarom we soms dingen doen die wel of niet effectief zijn. Met daarbij praktische tips hoe hier mee om te gaan, bijvoorbeeld bij nieuwe projecten. Geeft mooie inzichten die in de dagelijkse praktijk heel veel toegevoegde waarde hebben. Maakt me nieuwsgierig naar meer.”

Xanthé Yard, afstudeerstagiaire Facilitaire Zaken van de Hanzehogeschool Groningen: 

“Veel informatie in de workshop was mij al bekend, maar heb ik zelf nog nooit echt toegepast. De informatie was erg logisch en overzichtelijk opgebouwd. De workshop heeft mij opgeleverd dat ik meer focusmomenten in plan en dat ik nu meer ga zoeken naar de achterliggende positieve intentie van de wederpartij. De workshop was zo voor mij compleet. Wel zou ik graag meer willen horen over andere methodes van samenwerking.” 

Martijn de Jong, Strategisch adviseur personeels- en organisatieontwikkeling, Veiligheidsregio Groningen:

“Het verhaal begon heel rustig en gemoedelijk, stap voor stap, maar om 12 uur bleek dat er een groot en samenhangend verhaal was verteld. Knap!
 
Ik heb de workshop ervaren als prettig, positief rustig, interactief, divers en inzichtelijk. Esther heeft een heel persoonlijke benadering, oprecht geïnteresseerd in de mens, kan zich goed verplaatsen in anderen en weet hoe ze een boodschap kan overbrengen en mensen interactief ‘aan boord’ houdt.”

Meer weten? Lees mijn blog over deze workshop voor een inkijkje in de inhoud en kijk gelijk de sneak-preview (filmpje). 

Duur van de workshop: 2 uren

Aantal deelnemer: 10-16. Meer deelnemers in overleg (meerprijs). 

Kosten van de workshop: €495,- (exclusief btw en reiskosten)