OVER

OVER ESTHER

Esther van Dijk │ 1979 │ Bedrijfskundige │ Consultant │ Coach │ Evaluator │ Leren │ Facilitator │ NLP │ lean │ Luisteren │ Productiviteit │ Enthousiast │ Verbinder │ Ondernemer │ Analytisch │ Energie │ Minimalisme │ Reizen │ Ontdekken │ Bullet Journal│Ontwikkelen │ Bootcampen

Mijn idealen?

Ik wil dat mensen in organisaties met voldoening en volop energie hun werk doen. Zodat zij, én de organisaties waar ze in werken, groeien. Daarnaast wil ik dat mensen met deze voldoening en energie hun werkdagen afsluiten. Zodat ze dit mee kunnen nemen in lekker leven naast hun werk.

Hoe wil ik deze idealen behalen?

Door met ESTENTIE te helpen om binnen organisaties weer ruimte te maken voor wat belangrijk is. Ruimte voor de activiteiten die waarde toevoegen voor de klant, de groei van het bedrijf en voor de medewerkers.

ESTENTIE maakt inzichtelijk waar verspillingen, afleidingen en energielekken in organisaties zitten. En kijkt mee hoe deze geëlimineerd, geminimaliseerd, geautomatiseerd of uitbesteed kunnen worden.

Door de focus terug te brengen op de belangrijkste activiteiten ga je ook weer met voldoening naar huis: je vult je dagen met werkzaamheden die er echt toe doen. Er is weer ruimte voor energie, creatie en groei. Deze voldoening zorgt voor werkplezier. En mensen die met plezier hun werk doen dragen bij aan een tevreden klant.

Wat maakt mij de geschikte persoon?

  • Mijn combinatie van eigenschappen kenmerkt mijn aanpak. Bovenal luister ik naar wat er speelt, gezegd wordt én niet gezegd wordt.
  • Ik heb bijeenkomsten begeleid van teams in verschillende typen organisaties en op verschillende niveaus. Van directie tot operationeel, van projectteams tot multidisciplinaire crisisteams binnen Veiligheidsregio’s. Deze ervaringen maken me gesprekspartner op alle niveaus binnen een organisatie. Hierin werk ik verbindend om tussen verschillende teams én organisaties bruggen te slaan. 
  • In deze bijeenkomsten heb ik de rollen van facilitator, gespreksleider, projectleider, voorzitter, evaluator, trainer en oefenleider vervuld.
  • Mensen met wie ik samen heb gewerkt geven me vaak het compliment dat ik grote complexe zaken simpeler weer kan geven en in kleine stapjes op kan knippen. Dat maakt het voor iedereen inzichtelijk en behapbaar.

OVER ESTENTIE

What’s in a name?

Wat betekent de naam ESTENTIE eigenlijk? Estentie is het maken van ruimte (extentie) voor wat belangrijk is (essentie).

ESTENTIE…bestond dat woord al? Nee, het is creatief samengesteld vanuit de woorden extentie en essentie. Soms is een nieuw woord nodig om kort en krachtig aan te geven waar je voor staat. Net zoals het soms nodig is om met een frisse blik en nieuwe oplossingen naar je manier van werken te kijken om te komen waar je wilt staan.

Woordwolk samengesteld uit de belangrijkste goede eigenschappen die 25 personen in mijn omgeving bij mij vinden passen. (gevraagd in het kader van mijn NLP-opleiding november 2016)