OVER ESTHER

Esther van Dijk │ 1979 │ Bedrijfskundige │ Luisteren │ Enthousiast │ Verbinder │ Analytisch │ Visualiseren │ Reizen │ Ontdekken 

Mijn idealen?

Ik wil dat mensen in organisaties met voldoening en volop energie hun werk doen. Zodat zij, én de organisaties waar ze in werken, groeien. Daarnaast wil ik dat mensen met deze voldoening en energie hun werkdagen afsluiten. Zodat ze dit mee kunnen nemen in lekker leven naast hun werk.

Hoe wil ik deze idealen behalen?

Door jou en je team te helpen productiever (samen) te werken.

Wat bedoel ik met productiever samenwerken? Ik bedoel daarin de letterlijke betekenissamen aan het werk op een manier die vruchten afwerpt. Dit is voor mij een combinatie van effectief (je behaalt je doel) en efficiënt (je verbruikt daarbij zo min mogelijk middelen). 

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder.”

Slechte samenwerkingen en miscommunicatie zijn grote energielekken voor de werkende mens. Ik geloof sterk in het terugbrengen van contact en verbinding in bedrijven om samen grotere prestaties neer te zetten met minder moeite. En daar help ik graag bij! 

Met meer dan tien jaar ervaring met faciliteren en evalueren binnen de crisisbeheersing weet ik als geen ander hoe je dit instrument in kunt zetten om snel en in verbinding met elkaar te komen tot echte verbeteringen die direct opgepakt kunnen worden. Dit kan ook door met je team te reflecteren op de eigen samenwerking. 

Het daadwerkelijk omzetten in actie blijkt alleen niet altijd even makkelijk voor organisatie. Ik loop daarom graag een stukje met je mee en help je om de voor jou beste manier te ontdekken. Dit kan door individuele coaching of bijvoorbeeld coaching bij een project of bij een implementatietraject. Roept het vraagstuk om wat langer mee te lopen, dan kun je mij ook inzetten bij een interim of adviesopdracht

Wat maakt mij de geschikte persoon?

  • Mijn combinatie van eigenschappen kenmerkt mijn aanpak. Bovenal luister ik naar wat er speelt, gezegd wordt én niet gezegd wordt.
  • Ik heb bijeenkomsten begeleid van teams in verschillende typen organisaties en op verschillende niveaus. Van directie tot operationeel, van projectteams tot multidisciplinaire crisisteams binnen Veiligheidsregio’s. Deze ervaringen maken me gesprekspartner op alle niveaus binnen een organisatie. Hierin werk ik verbindend om tussen verschillende teams én organisaties bruggen te slaan. 
  • In deze bijeenkomsten heb ik de rollen van facilitator, gespreksleider, projectleider, voorzitter, evaluator, trainer en oefenleider vervuld.
  • Mensen met wie ik samen heb gewerkt geven me vaak het compliment dat ik grote complexe zaken simpeler weer kan geven en in kleine stapjes op kan knippen. Dat maakt het voor iedereen inzichtelijk en behapbaar.
  • Ik bekijk vraagstukken vanuit verschillende brillen die ik in mijn werkervaring en opleidingen heb opgedaan: bedrijfskunde, evalueren, lean (green belt), NLP, systemisch & intuïtief coachen etc.

Dit alles maakt dat ik snel kan schakelen in waar de grote winst in verandering te behalen valt; zit dat meer in de structuur, in de organisatie van het werk, de processen, de ondersteuning, leiding & sturing of het gedrag van mensen?

Wat vinden mijn klanten?

Maar geloof niet alleen mij over waarom ik de geschikte persoon ben. Lees ook de ervaringen van mijn klanten. Zoals deze: 

“Esther is zeer prettig om mee samen te werken. Als interim ketenregisseur en evaluator heeft zij voor de MkNN gewerkt. Door vragen en luisteren stelt ze de opdracht samen met je scherp. Haar stijl is om vanuit rust, met oog op de doelen van de meldkamer te werken. Dat doet Esther in samenwerking met collega’s. Vanuit medewerkers en MT zijn complimenten gekomen over haar manier van werken.”

Marjan Dol | Meldkamer Noord-Nederland (MkNN) Hoofd Meldkamer Multidisciplinair

Wat betekent de naam ESTENTIE?

What’s in a name? Wat betekent de naam ESTENTIE eigenlijk?

Estentie is het maken van ruimte (extentie) voor wat belangrijk is (essentie).

ESTENTIE…bestond dat woord al? Nee, het is creatief samengesteld vanuit de woorden extentie en essentie. Soms is een nieuw woord nodig om kort en krachtig aan te geven waar je voor staat. Net zoals het soms nodig is om met een frisse blik en nieuwe oplossingen naar je manier van werken te kijken om te komen waar je wilt staan.

Woordwolk samengesteld uit de belangrijkste goede eigenschappen die 25 personen in mijn omgeving bij mij vinden passen. (gevraagd in het kader van mijn NLP-opleiding november 2016)