ERVARINGEN

In het kort

Geven van de workshop "de kleine stappen in productief (samen)werken". 

Wat vond de klant ervan?

"Erg leuk om Esther als oud-collega terug te zien, maar dan nu in haar hoedanigheid als trainer voor de proeverij 'de kleine stappen in productief (samen)werken'. Esther is iemand die goed kan luisteren en de vraag achter de vraag heel snel door heeft. In slechts 1 gesprek wist ze een opzet voor de proeverij te maken die naadloos aansloot bij wat wij voor ogen hadden. Esther heeft zich tot op de puntjes voorbereid en zorgde in de proeverij voor een mooie balans tussen informatie opdoen en praktisch bezig zijn. Ze deelt op een laagdrempelige manier haar kennis over de materie en maakt je nieuwsgierig naar meer."

Nghi Scholtens-Nguyen| Veiligheidsregio Groningen| HR adviseurIn het kort

Uitvoeren van twee evaluaties. Eén om het projectteam te helpen zich beter voor te bereiden. De ander om inzichten te verzamelen om effectiever samen te werken tijdens een interne crisis. Inclusief live waarneming tijdens een geplande Fallback.  

Wat vond de klant ervan?

“Voor een project waarin ik voor de Meldkamer Noord Nederland een business-continuïteitsplan heb gemaakt en uitgevoerd (tbv een geplande fallback) heb ik Esther ingehuurd om een evaluatie van een ander gelijksoortig project uit te voeren. De evaluatie was van een andere fallback van een andere meldkamer, waardoor ons project niet in dezelfde valkuilen liep. Daarnaast heeft Esther ook de inzet van het continuïteitsplan in de praktijk geëvalueerd.

Esther heeft dit erg snel en zeer kundig opgepakt. Meestal staan evaluaties bekend als nuttig, maar belanden vaak in een laatje. De evaluaties van Esther zijn concreet en praktisch inzetbaar, waardoor mijn project mede slaagde. Uiteindelijk geeft zo’n evaluatie met meerdere aanbevelingen (geleerde lessen) rust in het project. Haar methodiek is praktisch en gestructureerd. Als ik dit had geweten, had ik dit veel eerder moeten doen.”

Rien Bosma| Bosma Consulting| projectleiderIn het kort

Project(bege)leiding van een grootschalige evaluatie over drie opgeschaalde incidenten binnen de Crisisbeheersing.

Wat vond de klant ervan?

“Esther heeft eind 2018 een groep van enthousiaste mensen begeleid in het stroomlijnen van heel veel informatie en emotie. De evaluatie van drie incidentopschalingen binnen de Veiligheidsregio Drenthe moest leiden tot één rapportage waar van geleerd kon worden en die ingezet kon worden voor verantwoording. Zij kreeg en behield de rol als begeleider tijdens dit proces. Wist mensen bij de les en enthousiast te houden. Zat strak op de planning en veerde empathisch mee waar dat nodig was. Had oog voor verschillende belangen en daarmee heeft ze het eindresultaat perfect naar de deadline geloodst.”

Fred Heerink| Veiligheidsregio Drenthe | Directeur veiligheidsregioIn het kort

Begeleiden en uitvoeren van een evaluatie binnen de crisisbeheersing. 

Wat vond de klant ervan?

"Esther is een zeer betrouwbare, creatieve en tegelijkertijd gestructureerde aanpakker. Heerlijk dat ze aan een half woord genoeg heeft, maar er niet altijd genoegen mee neemt. Doorvragen kan ze als de beste, waardoor je uiteindelijk echt geholpen wordt. Dat deze hulp dan ook nog in zeer bruikbare vormen wordt aangeleverd, maakt Esther een echte topper in haar vak!"

Jildau Hendriks| Meldkamer Noord-Nederland (MkNN) | Ketenregisseur Incident- en CrisismanagementIn het kort

Begeleiden van een dagdeel zelfreflectie met een multidisciplinair team: hoe hebben we samengewerkt? En hoe willen we dit vanaf nu gaan doen? 

Wat vond de klant ervan?

"Esther heeft de werkgroep MOV Vakbekwaamheid geholpen om zichzelf te evalueren en om bouwstenen te formuleren voor een ideale oefenorganisatie. Op een vriendelijke, doortastende manier heeft ze iedereen gestimuleerd om actief mee te doen. Goed luisterend haalt ze de relevante punten naar boven en weet dit vervolgens in een leesbaar, toegankelijk en uitnodigend verslag te verwoorden."

Inge van der Hart | Veiligheidsregio Drenthe | Team(bege)leider Team Multidisciplinaire Veiligheid / Hoofd Veiligheidsbureau ad interimlogo MkNN

In het kort

Als interim ketenregisseur was ik 5 maanden verbinder tussen de meldkamer en haar ketenpartners met een accent op crisisbeheersing. Daarna heb ik de meldkamer geholpen te leren van een ervaring door hier met mensen uit verschillende functies en uit verschillende perspectieven naar te laten kijken. 

Wat vond de klant ervan?

"Esther is zeer prettig om mee samen te werken. Als interim ketenregisseur en evaluator heeft zij voor de MkNN gewerkt. Door vragen en luisteren stelt ze de opdracht samen met je scherp. Haar stijl is om vanuit rust, met oog op de doelen van de meldkamer te werken. Dat doet Esther in samenwerking met collega’s. Vanuit medewerkers en MT zijn complimenten gekomen over haar manier van werken."

Marjan Dol | Meldkamer Noord-Nederland (MkNN) Hoofd Meldkamer MultidisciplinairIn het kort

Tijdelijk vertegenwoordigen van de klant in een Noord-Nederlands werkgroep gericht op het weergeven van de kwaliteit van crisisbeheersing.

Wat vond de klant ervan?

"In de samenwerking met Esther heb ik haar leren kennen als iemand die slim, methodisch en grondig processen organiseert en verbetert. Wat ik in Esther waardeer is dat ze dat met aandacht voor de menselijke kant doet. Deze combinatie zorgt ervoor dat Esther niet alleen de systeemwereld, maar ook in de leefwereld positieve invloed heeft."

Martijn Pors | Veiligheidsregio Drenthe | Adviseur CrisisbeheersingIn het kort

Ondernemerscoaching.

Wat vond de klant ervan?

"Esther helpt je om weer helder te krijgen wat je wilt met je bedrijf, waarom en hoe!

Soms voel je je als ondernemer ontzettend geleefd door de 1000-en-1 dingen die op je af komen. Je weet wel wat je doel is, maar hebt eigenlijk geen tijd meer om daar bij stil te staan want dit moet gedaan en dat ook nog. Ik merkte zelf dat ik helemaal niet meer wist wat ik moest met al die ideeën in mijn hoofd en de weinige tijd. Esther heeft geholpen om mijn doelen weer helder voor ogen te krijgen. Door haar open, geïnteresseerde houding wist ze me steeds weer de juiste vragen te stellen. Nu heb ik weer helder wat ik wil doen, hoe ik dit wil doen en heb ik het gevoel dat ik weer aan het roer sta. Al die ideeën heb ik nog steeds, maar nu heb ik ruimte om te zien of ze binnen mijn doelen passen en waar het binnen mijn bedrijf zou passen.

Kortom: ruimte maken voor wat belangrijk is, dat is precies waar Esther je bij kan helpen. En niet te vergeten: ze is een heel fijn persoon om mee samen te werken."

Alista Leemhuis | Liefs van Roos | Grafisch vormgeverFoto Reina

In het kort

Ondernemerscoaching.

Wat vond de klant ervan?

"Een grote kracht van Esther is dat zij zeer ’intentioneel’ luistert! Voor algemeen advies kan je op veel plaatsen terecht. Maar bij Esther ligt dat anders. Zij luistert ‘tussen de regels door’, loopt als het ware met je mee door je bedrijf en weet je niet alleen van verrassende inzichten maar ook van zeer toepasbare adviezen te voorzien. Dit heeft mij enorm geholpen een impactvolle richting te bepalen voor mijn trainingsbureau."

Reina Hekman | VROUW&CHARISMA | training, coaching en adviesGeen referenties gevonden